Salut i nutrició

Dia Internacional del Ioga: activitats a Pollença i Mallorca

Diumenge 21 de juny a partir de les 9 al Centre de Meditació

Dia Internacional del IogaEl 21 de juny es celebra el Dia Internacional del Ioga al nostre planeta, i també hi ha activitats a Pollença i a Mallorca.

El diumenge 21 de juny serà un dia especial per als practicants de Ioga, perquè a tot el món es reuneixen per recordar el que ensenya: el camí a la salut i la pau interior, a la felicitat i a la unió de tots els éssers.

El govern de la Índia ha oficialitzat el nom del Dia Internacional del Ioga. A les autoritats de la Índia els interessa molt donar a conèixer que el llegat mil·lenari del Ioga, que realment és patrimoni de la humanitat, té el seu origen allà. 
Però sobretot aquest dia té un valor molt especial com a celebració a favor de la pau.

Encara que en el món hi hagi tantes vies que diuen practicar el camí de ioga, tants estils, tanta gent proposant ioga de molts tipus -de vegades reduint-lo a una pràctica merament física- en l’essència de la paraula ioga hi ha alguna cosa que mai s’ha esborrat i que realment serveix de nexe d’unió de totes les propostes del món. És aquest missatge de pau i d’unitat que transmet, i que encara que siguin les pràctiques molt dispars, en el seu nucli, segueixen albergant l’essència de pau i d’unitat.” (Mayte Criado, Escola Internacional de Ioga)

El Dia Internacional del Ioga és una data per a celebrar i commemorar la part de l’ésser humà de retrobament amb si mateix. Això ens recorda el Ioga, que s’ha integrat en gairebé tots els països als quals ha arribat -sembla que ara és el 90% del planeta-, i sempre a través de mitjans conciliadors i pacífics.

Aquest dia pot servir per conèixer els diferents estils i escoles en unes sessions gratuïtes. Servirà per reunir-se amb gent que practica i viu l’essència del Ioga. Serà un dia per compartir moments d’alegria, simpatia, silenci i calma interior.

El Dia del Ioga 2015 a Mallorca consistirà en esdeveniments petits organitzats pels professors i centres. A la pàgina web www.diayogamallorca.es es poden trobar les activitats que es faran a tota l’illa.

A Pollença concretament, el Centre Tara Pollença convida a unes sessions gratuïtes de Ioga durant el matí de diumenge a la seva nova seu al Centre de Meditació (C / Sant Jordi 19, Pollença, Mallorca).

  • A les 9 h. s’inicia el dia amb una breu meditació per la pau, guiada per Martina Kahrens.
  • A les 10 h. hi haurà una sessió de Hatha Ioga (estil Sivananda) bàsica, apta per a principiants (1 hora).
  • A les 12 h. hi haurà una pràctica de Ioga Nidra, que és una relaxació profunda (40 min).
  • I a les 13 h. Anaska i Bhavan Fischer del Centre Ioga Pollença agafen les regnes i finalitzen el dia amb una sessió de mitja hora de Mantra Ioga (cançons yóguicas, per celebrar l’alegria de viure).


Benvingudes i benvinguts, pollencins!

L’entrada Dia Internacional del Ioga: activitats a Pollença i Mallorca s’ha publicat a Cultura Pollença, Mallorca el 20/06/2015 i està guardada dins la secció Salut i nutrició. Pots copiar, distribur o modificar lliurement aquesta informació sempre i quan s’acrediti la font original mitjançant un enllaç (a Internet) o una nota on quedi clara la procedència de la notícia (en el cas de mitjans impresos).

La teva adreça de correu no es publicarà ni s’utilizarà per enviar cap tipus d'informació. Els missatges que no aportin res al tema que es tracta a aquesta entrada s’eliminaran.

Les direccions web es convertiran en enllaços automàticament. Les imatges que apareixen al costat de cada autor utilitzen el servei de Gravatar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.