Exposicions

L’artista Andrew Hollis presenta “Transrepresentation” a la galeria Espai d’Art 32

Del 13 de desembre fins al 8 de gener de 2015

Exposició Andrew Hollis a MallorcaFins al proper 8 de gener de 2015 la galeria Espai d’Art 32 de Pollença acull una exposició de l’artista Andrew Hollis: “Transrepresentation”.

El treball actual de l’artista Andrew Hollis (Sud-àfrica, 1974) consisteix en una sèrie de representacions tretes d’índexs iconogràfics enciclopèdics o anuaris (o fotografies dels mateixos) de persones, animals o objectes inanimats, col·locats de forma rudimentària dins d’una superfície-base a manera de paisatge. Totes aquestes reproduccions iconogràfiques, preses exclusivament d’enciclopèdies i anuaris anteriors a 1989, any representatiu de la contínua evolució d’una realitat visual comuna, van ser triades i combinades entre si, de manera que la imatge resultant mostri una sèrie d’imatges sense cap relació visual ni contextual.

Amb l’ús d’imatges històriques com aquestes —imatges la fi de les quals era el de comunicar visualment un significat comú— l’artista pretén no només mostrar el fenomen de l’evolució d’una realitat visual concreta, si no les limitacions que tota imatge té com a eina de comunicació quan queda aïllada del mitjà en la qual va ser dissenyada per comunicar.

En aquest sentit, igual que la pintura abstracta alliberava a la pintura figurativa de la seva dependència iconogràfica per comunicar un significat determinat, l’obra d’Andrew Hollis pretén qüestionar l’aspecte narratiu propi de la pintura figurativa. D’aquesta forma, tal com la primera aportava llibertat a l’hora de representar físicament el món real, centrant-se en el seu aspecte formal, l’obra de Hollis pretén alliberar la pintura figurativa del seu aspecte narratiu, per investigar i qüestionar el significat propi de la realitat visual: com es crea, on resideix i en conseqüència, quins són les seves limitacions.

Andrew Hollis es va licenciar en Arts l’any 1996 a la Universitat de Johannesburg (Sud-àfrica). L’any 2008 va obtenir un màster en Belles Arts a la Central Saint Martins (Universitat de les Arts, Regne Unit) i ha exhibit la seva obra internacionalment a 11 exposicions individuals tant a Europa com a Sud-àfrica (Londres, Johannesburg, Madrid, Cape Town, Hamburg…)

Més informació:
http://www.espaidart32.com/HOLLIS/ANDREW.html
https://facebook.com/EspaiDart32

Exposició: Andrew Hollis
Dates: del 13 de desembre fins al 8 de gener de 2015
Galeria: Espai d’Art 32 (C/ Reina María Cristina 9, Pollença, Mallorca)
Telèfons: 971 532 405 / 610 253 265
Horari: Dilluns a dissabte de 10:30 a 13:30 i de 17 a 20:30 h. Diumenge de 10:30 a 13:30 h.

L’entrada L’artista Andrew Hollis presenta “Transrepresentation” a la galeria Espai d’Art 32 s’ha publicat a Cultura Pollença, Mallorca el 20/12/2014 i està guardada dins la secció Exposicions. Pots copiar, distribur o modificar lliurement aquesta informació sempre i quan s’acrediti la font original mitjançant un enllaç (a Internet) o una nota on quedi clara la procedència de la notícia (en el cas de mitjans impresos).

La teva adreça de correu no es publicarà ni s’utilizarà per enviar cap tipus d'informació. Els missatges que no aportin res al tema que es tracta a aquesta entrada s’eliminaran.

Les direccions web es convertiran en enllaços automàticament. Les imatges que apareixen al costat de cada autor utilitzen el servei de Gravatar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.