Música i concerts

L’Orquestra i Cor Acadèmia 1830 interpreten Wagner i Puccini

Dimecres 23 de març a les 20:30 h. Claustre de Sant Domingo, Pollença

Cor Academia 1830El cor i l’orquestra Acadèmia 1830, juntament amb el cor Musicantes presenten el proper dimecres 23 de març a les 20:30 h. una nova proposta musical per aquesta temporada. Un programa integrat per fragments orquestrals de les òperes de Wagner i la Missa de Glòria de Puccini.

El concert tendrà lloc a l’Església del Convent de Sant Domingo de Pollença i té una durada aproximada de 70 minuts.

A la primera part es podran escoltar fragments molt coneguts de les òperes de Richard Wagner, com són l’Obertura dels Mestres Cantors de Nuremberg, el preludi de Lohengrin o Libestod del Tristán i Isolda, en versió d’orquestra de cambra de finals del segle XIX.

Completarà el concert la Missa de Glòria de Puccini, una obra de juventut, però a la que ja es reconeixen el que seran les característiques del seu estil: melodies precioses de procedència popular i una harmonia rica i plena característica de finals del Romanticisme.

Un programa interessant i atractiu pel públic, que reuneix dos dels grans compositors d’òpera de tots els temps.

Programa

 • PRIMERA PART
  Fragments orquestrals (R. Wagner). Versió de cambra: F. Marina
  – Cançó de Walther, dels Mestres Cantors de Nüremberg
  – Liebestod, del Tristan i Isolda
  – Preludi, dels Mestres Cantors de Nüremberg
 • SEGONA PART
  Missa de Glòria (G. Puccini). Versió de cambra: I. Schulz
  – Kyrie
  – Gloria
  – Credo
  – Sanctus. Benedictus
  – Agnus Dei

L’orquestra Acadèmia 1830 està formada per 21 músics: flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, timbal, 4 violins primers, 4 violins segons, 2 violes, 2 violoncels i contrabaix, a més de dos solistes vocals: Antoni Lliteres (tenor) i Pablo López (baríton), que estaran acompanyats en aquesta ocasió pel Cor Musicantes Mallorca (Dir: Irina Capriles) i el Cor Acadèmia 1830, tots ells dirigits per Fernando Marina.

L’Acadèmia 1830 és una associació musical amb l’objectiu de difondre el gran repertori de la música clàssica a les illes. L’Acadèmia té dues grans branques: l’orquestra i el cor, la qual cosa li permet abordar tant els gèneres vocals i instrumentals per separat o conjuntament segons la producció i el programa.

L’Orquestra Acadèmia 1830 és una formació instrumental flexible i variable de joves músics professionals de l’illa de primer nivell musical. La seva versatilitat li permet abordar des del gran repertori simfònic de Beethoven, amb el que es va presentar per primera vegada en concert públic, a la tradició barroca i clàssica, el gran repertori romàntic, fins a la música del segle XX.

L’Acadèmia va fer el concert de presentació a l’abril del 2011, a l’Auditori de Capdepera, amb un monogràfic d’obres de Beethoven, actuant com a solista convidat Andreu Riera.

En només quatre anys de vida, ja s’ha consolidat com a un conjunt de referènica musical de l’illa i han actuat als principals auditoris i sales de concerts i festivals de Mallorca (Teatre Principal de Palma, Teatre de Santanyi, Auditori de Manacor, Castell de Bellver, Festival de JJMM de Capdepera…).

Especialment anomenades foren les produccions dels Tangos de Piazzola i Amor Brujo de Falla, o la Passió segons Sant Joan de Bach, la Gala Lírica als Jardins de les Coves del Drach o la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Markus-Chor Munich, aquesta darrera al novembre de 2014.

Han participat a les temporada d’òpera del Teatre Principal de Palma per a interpretar les versions familiars havent ja programat la Flauta Màgica de Mozart, Tosca de Puccini i El barber de Sevilla de Rossini. Han participat a la temporada de ballet d’aquest any amb la versió del Don Quixot de Minkus.

El cor està format per 16 cantaires d’un perfil molt determinat. Tots ells gaudeixen d’una sòlida formació musical, vocal i experiència coral, ja sigui com a cantaires solistes, cantaires de cor, instrumentistes, compositors o fins i tot com a directors de cor.

El seu director fundador és Fernando Marina. Estudia direcció coral amb Pierre Cao i direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà i Salvador Mas. Marina ha realitzat cursos de direcció a Hongria (International Bartok Seminar) i a França (Academie International de Pontalier). Durant els anys 1995 i 1996 realitza les funcions de director assistent del mestre Phillippe Bender a l’Orquestra Simfònica de les Balears.

Com a director de cor, l’any 1995 funda el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu, essent el seu director fins l’any 2002. En poc temps esdevé un dels principals cors dels país: guanya el Premio Nacional de Canto Coral “Airtel”, 1999 i el Segon Premi del Festival Internacional de Música de Cantonigrós 2000. Des de l’any 2003 fins al 2009 dirigeix la Coral Càrmina de Barcelona, capdavantera a Catalunya pel seu nivell de qualitat. Treballa especialment el repertori simfònic coral (el cor col·laborador l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

Més informació

Telèfon: 600 680 331
Facebook: https://www.facebook.com/academia1830/

Organitza: Associació Cultural “U” Camp de l’Oca
Col·labora: Ajuntament de Pollença

Concert: Orquestra i Cor Acadèmia 1830
Dia: Dimecres 23 de març de 2016 a les 20:30 h.
Lloc: Església del Convent de Sant Domingo, Pollença (Mallorca)
Duració aproximada: 70 minuts
Preu taquilla: 7 eur.

L’entrada L’Orquestra i Cor Acadèmia 1830 interpreten Wagner i Puccini s’ha publicat a Cultura Pollença, Mallorca el 03/03/2016 i està guardada dins la secció Música i concerts. Pots copiar, distribur o modificar lliurement aquesta informació sempre i quan s’acrediti la font original mitjançant un enllaç (a Internet) o una nota on quedi clara la procedència de la notícia (en el cas de mitjans impresos).

La teva adreça de correu no es publicarà ni s’utilizarà per enviar cap tipus d'informació. Els missatges que no aportin res al tema que es tracta a aquesta entrada s’eliminaran.

Les direccions web es convertiran en enllaços automàticament. Les imatges que apareixen al costat de cada autor utilitzen el servei de Gravatar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.