Cinema i documentals, Música i concerts

Jorge Gil Zulueta presenta “Un Piano de Cinema” al Port de Pollença

Divendres 10 de juliol a les 22 h. Concert gratuït

Un piano de cineRememorant la figura del pianista que acompanyava a les pel·lícules del cinema mut, aquest espectacle recorre grans bandes sonores de les pel·lícules que han marcat un abans i un després, bé pel seu aspecte més cinematogràfic o per la qualitat musical de les composicions. Música i cinema, ara en la interpretació del pianista i compositor Jorge Gil Zulueta.

Des de Chaplin, el cinema negre representat a “Laura” i l’eterna “Casablanca” o el ragtime “The Entertainer” de la pel·lícula “El Golpe”, s’arriba a la música de Morricone amb dues joies com “Cinema Paradiso” i “La Leyenda del pianista en el Océano”.

Com a colofó de l’espectacle i ampliant el concepte de “Un Piano de Cinema” es rememora la figura del pianista que acompanyava en directe les pel·lícules de cinema mut amb l’espectacle “Chaplin a ritme de ragtime” amb un curtmetratge de Charles Chaplin sobre el qual s’improvisa a ritme de ragtime, blues, Boogie Woogie i jazz dels anys 20.

El concert és gratuït i el podrem veure el pròxim divendres 10 de juliol a les 22 h. a l’Església de la Mare de Déu del Carme del Port de Pollença.

JORGE GIL ZULUETA (piano)

Nascut a Barcelona, des de molt jove s’inicia en la música de forma autodidacta compaginant els seus estudis de pintura amb el mestre Alfons Gubern. Als deu anys comença a tocar la guitarra espanyola, l’acústica i l’elèctrica, no obstant això, més tard s’inclina pels estudis de piano i teclat en general.

Quan arriba a Mallorca l’any 1990 és quan comença a viure l’experiència musical del jazz i blues, primer col·laborant amb diverses formacions de blues com Lolo’s Band o Blue Note, per més tard dedicar-se plenament al piano, iniciant estudis amb Tito Capblanquet, el pianista americà Richard Vinton o el polifacètic Perikás, entre altres.

Ha creat grups de jazz com Sirocco Jazz Club i col·laborat amb cantants com Caty Llull o la nord-americana Bárbara Jones, el grup de fusió latina Nei Tan o el guitarrista Jaume Tugores.

Combinant la seva trajectòria com a pianista a Mallorca, l’any 1998 entra a formar part de l’equip de gestors culturals de l’Associació ARTS (Serveis de Cultura), una de les principals gestores en l’organització d’esdeveniments culturals, encarregant-se de l’organització i programació de les activitats musicals de la Fundació Sa Nostra (Centres de Cultura de pobles i Eivissa i Formentera), que a través d’un conveni amb Arts, es realitzaven més de setanta concerts anuals, organitzats a partir de cicles com: Música Antiga, Compositors de Balears, Joves Intèrprets, Grans Obres de Càmera, Sense Fronteres…

L’any 2001 inicia una nova etapa fundant l’agència Musikarte, empresa cultural des de la qual s’incentiva, acull i promocionen projectes de compositors i artistes que aconsegueix situar en el circuit cultural del nostre país i en ciutats europees.

Des de l’any 2011 Jorge Gil representa el seu espectacle “Un Piano de Cinema” amb el qual rememora la figura del pianista a les sales de projecció de cinema mut interpretant al costat d’imatges grans bandes sonores, i també realitza l’acompanyament musical a diversos curtmetratges de Charles Chaplin.

A finals de 2013 enregistra la seva obra “Retazos” (Un diálogo a través de las notas de un piano) i actualment està realitzant concerts de presentació del seu disc “Retazos” per diversos espais escènics d’Espanya.

Concert: “Un Piano de Cinema”, amb Jorge Gil Zulueta
Dia: Divendres 10 de juliol de 2015 a les 22 h.
Lloc: Església del Port de Pollença, Mallorca
Preu: gratuït

L’entrada Jorge Gil Zulueta presenta “Un Piano de Cinema” al Port de Pollença s’ha publicat a Cultura Pollença, Mallorca el 02/07/2015 i està guardada dins la secció Cinema i documentals, Música i concerts. Pots copiar, distribur o modificar lliurement aquesta informació sempre i quan s’acrediti la font original mitjançant un enllaç (a Internet) o una nota on quedi clara la procedència de la notícia (en el cas de mitjans impresos).

La teva adreça de correu no es publicarà ni s’utilizarà per enviar cap tipus d'informació. Els missatges que no aportin res al tema que es tracta a aquesta entrada s’eliminaran.

Les direccions web es convertiran en enllaços automàticament. Les imatges que apareixen al costat de cada autor utilitzen el servei de Gravatar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.