Llibres i publicacions

Premis Pollença de Literatura 2016

Termini d’admissió d'obres: 15 de juliol de 2016

Després d’un parèntesi de sis anys, l’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença torna a convocar els Premis Pollença de Literatura (VII Premi Pollença de Narrativa i VI Premi Pollença de Poesia).

Al llarg de la seva trajectòria, aquests premis han comptat amb la participació de noms rellevants dins l’àmbit de la literatura en català, no només pel que fa als qui han optat als premis en si, sinó també als qui hi han participat com a membres dels diferents jurats, entre els quals, per anomenar-ne uns quants, podem citar Alexandre Ballester, Neus Canyelles, Damià Pons, Guillem Frontera, Miquel Ferrà, Antoni Oliver, M. A. Vidal, Sebastià Alzamora, Carme Castells, P. J. Martorell, Susanna Rafart, Sebastià Bennàsar, Sebastià Perelló, Jordi Tiñena, Antònia Vicens, Margarita Ballester, Jaume Mesquida, Ponç Pons, Antoni Xumet, Isidre Grau, Vicenç Villatoro, Jaume Busquets, Marta Pessarrodona, Montserrat Rodés, Melcior Comes, Antoni Clapés, M. A. Lladó, Joan Perelló, Jordi Llavina, Maite Salord, Antoni Vidal Ferrando, Tonina Canyelles, Francisco Díaz de Castro i Carme Riera.

Pel que fa als noms dels autors guanyadors de les edicions anteriors, dins l’apartat de narrativa hi trobam Miquel Àngel Vidal, Sebastià Bennàsar, Anabel Cervantes, Glòria Llobet, Joan Pons i Pons i Tomeu Matamalas Grimalt, i dins la modalitat de poesia Jaume Mesquida, Jaume Bosquet, Hilari de Cara, Meritxell Cucurella-Jorba i Jaume Oliver Ferrà. L’edició de les obres guanyadores de les convocatòries anteriors sempre ha anat a càrrec d’El Gall Editor.

L’import dels premis ha variat respecte de les edicions anteriors, així el Premi Pollença de Narrativa 2016 té una dotació de 5.000 € i el Premi Pollença de Poesia està dotat en 2.500 €.

Cal assenyalar que les obres que hi concursin, hauran de ser originals, inèdites, de temàtica lliure i escrites en llengua catalana. L’extensió mínima per a la modalitat de narrativa serà de 150 pàgines, i per a la de poesia no podrà ser inferior als 250 versos; a més, les obres que es presentin a qualsevol de les dues modalitats no es podran haver presentat a cap altre concurs pendent d’adjudicació i no podran haver estat guardonades amb anterioritat.

El termini d’admissió de les obres acabarà dia 15 de juliol de 2016 i el lloc de presentació serà el Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Pollença, carrer del Calvari, 2 – 1ª planta, 07460 Pollença. Les obres també es poden enviar per correu ordinari certificat sempre que la data d’expedició no sigui posterior al 15 de juliol.

El nombre dels membres del jurat també ha variat, així ara son tres en comptes dels cinc de les edicions anteriors. El jurat de la modalitat de narrativa d’enguany està format per Núria Cadenes, Lucia Pietrelli i Antoni Vidal Ferrando; i els membres del jurat de poesia són Francesc Parcerisas Antònia Vicens i Antoni Xumet. Els veredictes emesos pels jurats es faran públics dijous dia 10 de novembre de 2016.

Les bases es poden consultar al web de l’Ajuntament de Pollença:
www.ajpollenca.net/ca/noticies/premis-pollen%C3%A7a-de-literatura

L’entrada Premis Pollença de Literatura 2016 s’ha publicat a Cultura Pollença, Mallorca el 19/02/2016 i està guardada dins la secció Llibres i publicacions. Pots copiar, distribur o modificar lliurement aquesta informació sempre i quan s’acrediti la font original mitjançant un enllaç (a Internet) o una nota on quedi clara la procedència de la notícia (en el cas de mitjans impresos).

La teva adreça de correu no es publicarà ni s’utilizarà per enviar cap tipus d'informació. Els missatges que no aportin res al tema que es tracta a aquesta entrada s’eliminaran.

Les direccions web es convertiran en enllaços automàticament. Les imatges que apareixen al costat de cada autor utilitzen el servei de Gravatar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.