Agenda cultural i guia d’activitats de Pollença, Mallorca   •   Català | Castellano   •   dijous 24 de abril de 2014

culturapollensa.com

Receptes: com fer codonyat

Codonyat (Membrillo)Foto: codony (membrillo)

Ara és temps de codonys. Hi ha moltes maneres de menjar-los, però el més freqüent és fer-ne confitura. És una bona manera d’aprofitar-los, ja que així la fruita no s’arriba a perdre. El codonyat (conegut popularment amb el seu equivalent en castellà membrillo) es pot conservar durant mesos. És molt fàcil de fer i és molt bo per menjar com a postres amb formatge tendre.

Codonyat: confitura de codonys o membrillo

Ingredients: 1 kg de codonys i 1/4 de kg de sucre
Procediment:

Es bullen els codonys sencers, amb la pell i tot, durant uns 15 minuts. S’assequen, se pelen i els llevam els pinyols. Del que ens queda en feim un puré o pasta calenta (es pot passar pel passapuré).

Per altra banda, bullim les pells i les llavors i després ho passam pel colador, conservant el líquid restant, al qual li afegirem tot el sucre. S’ha de mesclar i remoure bé.

Després afegim el líquid a la pasta i ho mesclam fins que quedi uniforme. Quan es té fet, es posa a bullir 7 o 8 minuts, removent. Com més temps estigui bullint, més obscur tornarà el codonyat.

Aquí tens una altra recepta (en castellà): Cómo hacer membrillo (receta con azucar integral). I a la Wikipedia trobaràs més informació sobre aquesta fruita.