Fira del Vi 2014: 3 i 4 de maig al Claustre del Convent de Sant Domingo

Els dies 3 i 4 de maig tendrà lloc al Claustre de Sant Domingo de Pollença la ja tradicional Fira del Vi organitzada per l’Associació de Vi Primitiu, juntament amb l’Ajuntament de Pollença. En aquesta edició de 2014 hi participen 35 bodegues de les Illes Balears: Son Campaner, Castell Miquel, Ana Vins, Conde de SUYROT,… Seguir llegint »

I Jornades Gastronòmiques organitzades per U Camp de l’Oca i l’Obra Cultural Balear

Els dies 25 i 26 d’abril es duran a terme, a la sala d’actes del Club Pollença, les I Jornades Gastronòmiques, organitzades conjuntament per U Camp de l’Oca i l’Obra Cultural Balear de Pollença, i que compta amb les col·laboracions de l’Ajuntament de Pollença, del Club Pollença i de l’Associació Vi Primitiu de Pollença. En… Seguir llegint »

Presentació de la 10ª edició de la Fira del Vi 2013 de Pollença

Aquest dimarts 16 d’abril a les 20 hores tendrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament la presentació de la desena edició de la Fira del Vi de Pollença 2013, una fira adreçada tant a professionals com a aficionats que enguany comptarà amb 40 bodegues de Mallorca. Amb motiu d’aquesta celebració, l’associació Vi Primitiu… Seguir llegint »

Com fer una coca de Sant Joan amb fruita confitada

Una de les tradicions més populars de la gastronomia catalana és preparar una coca de Sant Joan per celebrar la nit del foc el vespre del 23 al 24 de juny. Hi ha vàries maneres de fer-la, amb diferents cobertures i variacions en els ingredients, com la coca de crema, amb pinyons, amb fruita confitada… Seguir llegint »

Receptes: com fer codonyat

Foto: codony (membrillo) Ara és temps de codonys. Hi ha moltes maneres de menjar-los, però el més freqüent és fer-ne confitura. És una bona manera d’aprofitar-los, ja que així la fruita no s’arriba a perdre. El codonyat (conegut popularment amb el seu equivalent en castellà membrillo) es pot conservar durant mesos. És molt fàcil de fer… Seguir llegint »

La formatjada pollencina, origen i història

Per Antoni Bisanyes Gelabert, Mestre artesà pastisser — La formatjada pollencina, com a pastís de Pasqua florida és antiga de segles. Lluís Ripoll en el seu llibre Plats dolços mallorquins xerra de les formatjades, i també el Pare Jaume Martí, a un manuscrit del segle XVIII. Jo, a la segona mostra de cuina, ja la… Seguir llegint »

Receptes de Setmana Santa: Robiols i formatjades

Receptes de Setmana Santa: Robiols i formatjades Per les festes de Setmana Santa i Nadal és molt comú a Mallorca fer robiols i formatjades (tambè escrit a vegades rubiols o fins i tot roviols). Per als qui encara no en sabeu, o mai recordau les mides, aquí teniu la recepta i el procés de realització…. Seguir llegint »

Panades de carn i pèsols (fotos pas a pas)

Panades de carn i pèsols (Mallorca) Encara que ja vàrem veure com fer aquestes panades de carn i pèsols en una altra recepta, aquesta vegada veurem com preparar-les pas a pas, amb fotos del procés. Això ajudarà bastant perque les panades no són precissament la recepta més fàcil de fer. En lloc de carn i… Seguir llegint »

Receptes de Nadal: bolles de torró sense sucre afegit

Idees per receptes de Nadal: bolles de torró sense sucre afegit Ja que durant aquestes festes de Nadal per tot ens ofereixen dolç amb sucre, aquestes bolles de torró sense sucre afegit, a part de ser molt bones i adequades durant les festes, són una bona i sàvia alternativa als torrons tradicionals. Així el nostre… Seguir llegint »